Święto sera i wina na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu

Święto sera i wina na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu

Na terenie Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, 23 i 24 września, odbędą się uroczystości związane z obchodami Święta sera i wina. Te dwudniowe wydarzenie zaplanowane jest do przeprowadzenia w Centrum Edukacyjno-Rozwojowym, położonym na obszarze wrocławskich Pawłowic. Cieszące się ogromnym zainteresowaniem event będzie pełne różnorodnych atrakcji.

Do malowniczego parku na terenach wrocławskich Pawłowic przybędą producenci lokalnych smakołyków, winiarze oraz serowarzy, a także miłośnicy gotowania. Uczestnikom tego wydarzenia zapewnione będzie wiele smakowitych potraw. Za to zadba między innymi Mateusz Krojenka, który jest finalistą siódmej edycji programu telewizyjnego „MasterChef”. Dodatkowo, atrakcyjność wydarzenia podniesie bogaty program pełen atrakcji odpowiednich dla każdego uczestnika.

Zaproszenie skierowane jest również do najmłodszych uczestników, którzy będą mieli okazję uczestniczyć w warsztatach poświęconych kiszonkom. Ponadto, dzieci będą miały szansę na przygotowanie własnych lunch boxów, zawierających smaczne i zdrowe posiłki. Dzięki temu nauczą się również, jak nie marnować żywności.